DH DechtičankaFutbalKarmelské jarmokyKultúra a spoločenský životObecné oznamyPoľovnícke združenieŠport a organizácie

Tradičný dechtický karmelský jarmok 2022

V sobotu 16. júla 2022 sa konal 19. ročník, dnes už naozaj tradičnej akcie – Tradičného dechtického karmelského jarmoku. Námestie a Farská ulica sa zmenili rušné trhovisko, ktoré sa stalo nielen miestom ,,biznisu“ ale aj miestom stretnutí a debát známych, priateľov, príbuzných, skrátka všetkých, ktorí využili ideálne letné počasie a rozhodli sa stráviť sobotné dopoludnie na dechtickom jarmoku. 

Už niekoľko sezón je jarmočisko rozšírené aj o farský dvor, kde do tejto sezóny pribudol aj veľký prístrešok, skromne nazývaný altánkom. Tam si mohli posedieť tí, ktorí sa chôdzou po jarmočisku unavili, alebo tí, ktorí využili širokú ponuku poľovníckych špecialít a v pohodlí si ich vychutnali.
Do farského dvora sa ešte zmestil aj kolotoč, veľká hojdačka a skákací hrad. Fungovali v réžii obce a deti si ich mohli užívať zadarmo.

Súčasťou programu boli dve sväté omše, ktoré sa konali na Vysokom hradišti v kaplnke Karmelskej Panny Márie

Mimo jarmočného diania nestáli ani miestni podnikatelia. V Snackbare Kanas koncertovala skupina RELAX a podnikové menu bolo rozšírené o jarmočné špeciality.

Jarmočné špeciality ponúkalo aj Pohostinstvo Jaroslav Šutiak, ktorým výhrávala dychová hudba Dechtičanka. U ,,Šutiaka“ sa jarmočilo aj v nedeľu – v podvečer si návštevníci mohli pochutiť na vyprážaných pstruhoch, cigánskych pečienkach, langošoch a ďalších špecialitách počas koncertu country-westernovej skupiny STINO a priatelia.

Športový program jarmoku pozostával z priateľského zápasu s TJ Naháč. Domáci najprv neboli dobrými hostiteľmi – porazili hostí zo susednej dediny 8:3, no kvalitné očerstvenie na miestnom ihrisku povesť o ich pohostinnosti iste napravilo.

Viac vo fotogalérii a krátkej reportáži bez komentára

 

Zobraziť viac

Súvisiace články

Mohlo by vás zaujímať
Zatvoriť
Tlačidlo Späť hore