Kultúra a spoločenský životOstatné podujatia v obci

NOC NA KATARÍNKE

Plagát – pozvánka

Chátrajúce múry, rozpadnutý kostol a kláštor, zrútené klenby, sutinou zapadnutá história, či príbehy rôznych ľudí, ktorí sa na tomto mieste za 4 storočia jej existencie ocitli. Toto všetko sa odkryje pod rúškom tmy v žiare petrolejok a sviečok 16. augusta 2014 večer v ruinách Kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej pre Teba i pre mňa.

Mladí dobrovoľníci z Katarínky: Občianske združenie Katarínka a Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže Vás pozývajú  v sobotu 16.8.2014 na Noc hradov a zrúcanín:

  • KONCERT KOMORNEJ HUDBY v podaní gitaristu Ondreja Veselého a sopranistky Evy Suškovej  (o 18:00)
    Okrem skladieb J. S. Bacha, C. Domeniconiho, či N. Boulanger zaznejú i diela žijúcich renomovaných slovenských skladateľov – okrem éterického žalmu „Nad Rzekami Babilońskiemi“ od Ondreja Veselého to budú kompozície Viery Janárčekovej, Vladimíra Bokesa a Miloša Betka. Poslední dvaja menovaní autori potvrdili i osobnú účasť na koncerte.
  • Svätá  omšu v ruinách kostola sv. Kataríny (o 19:30).
  • Malé občerstvenie s dobrovoľníkmi oživujúcimi toto miesto a nočné sprevádzanie s príbehom sv. Kataríny vo svetle petrolejok o 21:00.

Vozidlom sa dá dostať na záchytné parkovisku na Nových horách, odtiaľ cca. 20 minút peši. Doporučujeme vziať si so sebou baterku alebo čelovku…

Zobraziť viac

Súvisiace články

Mohlo by vás zaujímať
Zatvoriť
Tlačidlo Späť hore