Archív obecných správ

FAŠIANGY 2019

[toggle title=“Fašiangový sprievod“ state=“close“ ]
Fašiangovať sa začne 2.3.2019 pred obecným úradom. Sprievod sa pohne hore Farskou ulicou, navštívi bytovky na Panšuli, cez Pažiť sa pretancuje až na vrchol Naháčskeho brehu. Odtiaľ späť cez Pažiť na Pijavice a cez uličku na námestie. Po krátkej zastávke v Snacbare Kanas roztancujú Kátlovkú ulicu, Blavskú uličku a etapu ukončia v Športovej ulici pri ihrisku.

Poobede, o 14:00 zavíta sprievod k Rybárni a potom cez Závodie na Štreku a Kolóniu. Potom bude od chtelnického konca dediny postupovať k Hoštáku, do Podolkov a na cintorín. Na cintoríne už tradične zahrá DH Dechtičanka, tam pochovaným, svojim bývalým členom. Potom ešte mládenci vyzvŕtajú obyvateľky Katarínskej ulice pod cintorínom a skončia pri mlynoch.

V nedeľu na pravé poludnie to začne na hornom konci Novej ulici a po pretancovaní celou ulicou sa celá suita presunie k Segedínskemu koncu obce. Odtiaľ sa pôjde Segedínskou ulicou a na križovatke pri Valovičovi bude opäť nasledovať presun – tentokrát k dobrovodskému koncu našej viesky. Odtiaľ sprievod potancuje na námestíčko pri Panenke Márii, odskočí si do Bernej ulice (vravia jej aj Veterná) a cez Zahoštáky a Hoštáky sa postupne pretancuje do Ringu. Potom si ešte odskočia do Kútov a svoju dvojdňovú púť zavŕšia posledným tancom na námestí pred reštauráciou.
[/toggle]
[toggle title=“Veselica a pochovávanie basy“ state=“close“ ]
Veselica s DH Dechtičanka začne v kultúrnom dome v sobotu, 2.3.2019 o 19:00 hodine. Jej vyvrcholením bude, ako už každoročne, pochovávanie basy, ktoré začne o 23:00. Tentokrát sa ,,Šuhajkovci“ rozhodli pochovať basu v zbojníckom štýle á-la Na skle maľované“
[/toggle]
[toggle title=“Videospomienky na rok fašiangy 2018″ state=“close“ ]

 Fašiangový sprievod – Dechtice 2018
Reportáž TV VEGA Záznam sprievodu – Nová ulica – Horný koniec – Rinok
 Fašiangová veselica a pochovávanie basy 2018
Reportáž TV VEGA  Záznam veselice a pochovávania basy

[/toggle]

Zobraziť viac

Súvisiace články

Mohlo by vás zaujímať
Zatvoriť
Tlačidlo Späť hore